Vanaf begin 2015 kunt u ook bij mij terecht voor voedingsadviezen, gebaseerd op de Vijf Elementen Voeding. Deze voedingsleer maakt al eeuwen onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en sluit aan op de Vijf Elementen Leer waar de Shiatsu vanuit gaat.

Kenmerken van de Vijf Elementen Voeding zijn:

  • met smaak en plezier eten
  • kwaliteit van de voeding staat voorop
  • evenwicht in plaats van gewicht
  • thermische werking
  • preventie van ziekte, oplossen van gezondheidsklachten

Voor welke klachten?

U kunt de Vijf Elementen Voeding gebruiken om problemen aan te pakken, zoals:

spijsverteringsproblemen, prikkelbare darmsyndroom, lage weerstand, slaapstoornissen, over- en ondergewicht, futloosheid, concentratieproblemen, overgevoeligheid voor kou, burn-out, aanhoudende moeheid en intoleranties.

Ook is eten volgens deze leer bijzonder geschikt om gezondheidsklachten te voorkomen.

Consulten

U kunt de Vijf Elementen Voeding inzetten naast de Shiatsu behandeling of apart voedingsconsulten afnemen.

Het voedingsadvies bestaat uit drie consulten verspreid over een aantal maanden.

Tijdens het eerste consult staat het verzamelen van gegevens over uw gezondheid centraal. Ik zal u vragen om een voedingsdagboek bij te houden, om inzicht te krijgen in uw voedingspatroon. Ik werk de verzamelde gegevens uit en de resultaten hiervan vormen de basis voor het tweede consult. U krijgt dan een advies met tips waar u gelijk mee aan de gang kunt. Tijdens de derde afspraak bespreken we de resultaten en stellen we de voedingsadviezen bij.

Wanneer u naast voedingsadviezen ook Shiatsu behandelingen krijgt, zal ik de consulten met voedingsadvies in overleg met u combineren of afwisselen met de behandeling.

kersenbloesem