Intake

De behandeling bij de Praktijk voor Shiatsu Yvonne Brouwer start met een intakegesprek, waarin uw klachten, ziektegeschiedenis, voorkeuren, gewoonten en levenswijze aan de orde komen. Aan de hand van deze gegevens en uw wensen en verwachtingen maken we een afspraak over de inhoud, duur en frequentie van de behandeling.

Verloop van de behandeling

Ik behandel u op een de behandeltafel of op een speciale stoel. U kunt uw kleren hierbij aanhouden. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Aan het begin van de behandeling maak ik vaak gebruik van een zogenaamde Hara diagnose. Dit is het aftasten van specifieke zones in het buikgebied waarmee ik informatie krijg over de energiebalans in de meridianen. Vervolgens behandel ik bepaalde delen van het lichaam door middel van diverse shiatsu technieken. Tijdens de behandeling oefen ik druk uit op delen van het lichaam, waarbij het traject van bepaalde meridianen gevolgd wordt. Daarnaast maak ik gebruik van rek- en strekbewegingen. Het is ook mogelijk dat ik u voedings- en leef adviezen voor thuis meegeef, afgestemd op uw conditie.

Evaluatie

Om de behandeling zo goed mogelijk op u af te stemmen, evalueren we met regelmaat hoe het gaat en wat het resultaat van de behandeling is.

kersenbloesem